Dagelijkse kruissompuzzel (kakuro)
online puzzelplezier


Een kruissompuzzel, ook bekend onder de Japanse naam kakuro, is de wiskundige versie van een kruiswoordpuzzel. Speel hier elke dag een nieuwe kakuro: online of print hem uit.

Regels: een kruissompuzzel bestaat uit een veld van 16 bij 16 vakjes waarvan, net als bij een kruiswoordpuzzel, de witte vakjes moeten worden ingevuld. De zoekopgaven bestaan echter niet uit letters maar uit cijfers, vandaar dat ze 'sommen' worden genoemd. Voor een som mogen de cijfers van 1 tot en met 9 worden gebruikt. Een cijfer mag niet vaker dan één keer in een som voorkomen. Als alle cellen zijn gevuld, is de puzzel compleet.

Speelwijze: gebruik de cursortoetsen om snel tussen de cellen te navigeren. Backspace of delete wist een cel. Via het numerieke toetsenbord op het scherm of via de cijfertoetsen 1 tot en met 9 kan je 'kandidaten' invoeren. Kies een cijfer nogmaals om de kandidaat te wijzigen in je definitieve cijfer voor dat vakje. Klik op de sommen voor hulp bij de mogelijke combinaties voor die specifieke som.