Super Mario Bros.
online speelplezier
Anders dan velen denken, was Super Mario Bros. (1985) niet het eerste spel met de Italiaanse loodgieter Mario en zijn broer Luigi in de hoofdrollen. In 1983 verscheen er namelijk al Mario Bros., een aracadespel van Nintendo dat later op verschillende spelcomputers is uitgebracht. En daarvoor zagen we Mario (nog zonder Luigi, en Jumpman geheten) al opduiken in Donkey Kong, uit 1981.

Maar het echte succes kwam dus pas met Super Marios Bros. Het spel werd een mijlpaal in de computerspelgeschiedenis. Er kwam bovendien een spellenserie uit voort, die vandaag de dag nog steeds bestaat. En de muziek uit die eerste grote Mario-game kan bijna iedereen nog moeiteloos meeneuriŽn.

Super Mario Bros. biedt acht werelden met elk vier levels aan speelplezier. In het laatste level moet King Koopa verslagen worden, om zo de dame in nood, Princess Peach, te redden.

Super Mario Bros. werd in de jaren negentig opnieuw uitgebracht als onderdeel van de verzamelgame Super Mario All-Stars, met verbeterde graphics. Maar voor de echte nostalgie speel je toch best het origineel, misschien half met je ogen dicht weliswaar, want de Mariospellen die zouden volgen, zeker vanaf Super Mario Bros. 3, zijn natuurlijk vele malen uitgebreider en moeilijker.