Tetris
de onverwoestbare klassieker
Direct spelen
Er bestaan vele online Tetrisspellen en -variaties, en die van N-Blox is één van de prettigst speelbare. Hieronder de versie voor zowel computer als mobiel. Speel je liever de oude Flash-versie (voor zolang dat nog kan), scroll dan even verder.
Alternatieve versies voor computer en mobiel
Nintendo-versie 1989
Speel de originele Tetris voor de roemruchte NES, uit 1989. De graphics, de muziek: alles is zoals het toen was. In de versie voor mobiel verschijnt er een rood rondje waarin je de blokken kan bewegen.
Tetris Fun
Speel met de blokjes op je computer (muisbediening), je smartphone of tablet.
Tetris Dimensions
Een 3D-versie van de spelklassieker. Laat de tetromino's vallen en maak horizontale lijnen. Pas als je aan alle vier de zijden van het speelbord een lijn geformeerd hebt, wordt de gehele lijn verwijderd.
Voor computer
N-Blox Flash
De Flash-versie van N-Blox die jaren op onze site stond en in ons land voor ontelbare uren speelplezier heeft gezorgd. Helaas wordt de Flash-technologie per 2021 niet meer ondersteund.
Falling Blocks
Fraai vormgegeven Tetrisvariant met een twist: je kan blokken wisselen als ze vallen!
Over het spel
De eerste versie van Tetris zag het levenslicht op 6 juni 1984. De grote populariteit ontstond toen het werd meegeleverd op de Game Boy van Nintendo. En in ons land heeft een zekere Ben Crabbé het blokkenspel mee gepopulariseerd. De bedoeling van het spel kent iedereen: lijnen maken! Maar wist je ook dat je de meeste punten verdient als je vier lijnen ineens maakt? Dit doe je door aan de rechterkant een gleuf over te laten waar je dan een langwerpig blok in kan plaatsen. Pas dan heb je een echte "Tetris" te pakken!