logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgids nieuws magazine gezond en fit online games shopping
Populair: 
escape games puzzels denkspellen tetris bubbels schieten bejeweled super mario bros puzzels kansspelen
Schaken tegen de computer de ultieme denksport
 Je bevindt je hier: startpagina > games > schaken
Chess.com
Chess.com is d internetreferentie voor schaakliefhebbers wereldwijd. Maakt gebruik van JAVA.
SparkCHESS
Speel een potje schaak op een virtueel schaakbord, tegen een virtuele tegenstander. Je kan kiezen uit drie moeilijkheidsniveaus.
 
Math.com
De wereld van wiskunde openbaart zich op Math.com. Je kan er ook een potje schaakspelen.
 
RoboChess
Speel eens tegen deze praatgrage robot. Zet jij hem schaakmat?
Chess
Online schaken tegen de computer. Je kan kiezen uit makkelijk of moeilijk.
Easy Chess
Schaakspel voor beginners, maar je zal snel genoeg bemerken of het echt zo 'easy' is.
 
Instant Chess
Schaken zonder grenzen. De site verbindt je automatisch met een tegenstander elders in de wereld. Gratis en zonder registratie.
Gameknot
Grote schaakcommunity. Na registratie kan je tegen chte spelers spelen. Heb je daar geen zin in, dan vind je de twee dagelijkse puzzels (makkelijk en moeilijk) wellicht de moeite waard (geen registratie nodig).
  
Uitleg
Het schaakspel is een denksport voor twee personen. De oervorm is duizenden jaren oud, waardoor er niet zo veel bekend is over het ontstaan en de vroegste geschiedenis. Het woord 'schaak' is afkomstig van het Perzische woord 'shah', dat 'koning' betekent. De term 'schaakmat' is een
vernederlandsing van het Perzische 'shah mata' en dat betekent: 'de koning zit in een hinderlaag' of de 'koning is verslagen'.

In het schaakspel krijgt elke deelnemer zestien speelstukken tot zijn beschikking (een koning, een dame, twee torens, twee lopers, twee paarden en acht pionnen), waarvan elk zijn eigen mogelijkheden heeft. Doel van het spel is om de koning van de ander te verslaan. Elk speelstuk kan een ander speelstuk
verslaan door erop te springen. Waneer de koning van n van de partijen bedreigd wordt en zich niet meer kan redden (hij staat dan schaakmat), is het spel over.

Een belangrijk aspect is dat toeval en geluk geen enkele rol spelen in het verloop. Het winnen of verliezen is evenals bij dammen volledig afhankelijk van de acties van de spelers. Heel anders is dit bij een spel met dobbelstenen of met kanskaarten zoals Monopoly, waar het toeval vaak de doorslaggevende factor is.

Wil je nog veel meer weten of het schaakspel, bekijk dan eens de website deze website. De spelregels worden hier tot in detail uitgelegd.

The Thinking Machine

Schaakcomputers zijn bijna onoverwinnelijk. Als je een zet doet, berekent de computer tienduizenden mogelijke zetten die hierop kunnen volgen en berekent zo de beste zet. Op de site van de Thinking Machine ze je de schaakcomputer denken!
  Vaak gezocht
goudzoeker bejeweled denkspellen physics games tetris puzzels bordspellen
  Vaak gespeeld
Poker
Picross
Mahjong
Sudoku
Picross Quest
  Surfplaza Magazine
Creatief met Super Mario

Retro gaming: online classic games spelen

Test je topografiekennis online
Copyright Surfplaza.be, 2001-2014  Privacy policy & contact