logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgids nieuws magazine gezond en fit online games shopping
Populair: 
schaken tetris bubbels schieten bejeweled super mario bros puzzels topografie kansspelen
Denkspellen breinbrekers en hersenkrakers
 Je bevindt je hier: startpagina > games > puzzelen > denkspellen
20Q
Dit spel laat je keer op keer verbazen. Kan de computer cht je gedachten lezen?
3D Logic
Breek je brein over een driedimensionale kubus, waarop je steeds twee punten van dezelfde kleur met elkaar moet zien te verbinden.
Acno's Energizer
Verschuif de bal in de energizer tube en spring daarna in de tube om het level te voltooien. Advies: eerst denken, dan doen!
Angry Birds
Angry Birds gewoon in de browser van je pc spelen in plaats van smartphone of iPad? Dat kan! 69 levels staan voor je klaar. Alleen bespeelbaar in recente browserversies.
Aqua Energizer
Verschuif het rode bolletje in de energizer tube en spring daarna in de tube om het level te voltooien. Advies: eerst denken, dan doen!
Biklo
Schuifpuzzel. Match de gelijkaardige blokjes door ze te schuiven. Je kan per level maar een beperkt aantal moves maken.
Blobs
Laat de kikkers in eender welke richting over elkaar springen zodat er maar n kikker over blijft.
Block Mover
Blokken verschuiven, that's the name of the game. En wel z, dat je de gekleurde blokken netjes twee aan twee zet.
Blockdude
Vind de uitgang door blokken op te pakken en te verschuiven (zie de controls onderaan). Doe je dat niet slim genoeg, dan zit je vast en moet je het level resetten.
   
Bloomin' Gardens
Je tuintje dreigt helemaal dicht te groeien. Zet de plantjes in rijen van vijf om ruimte te creren. Hoe vlug zijn jouw groene vingers?
BLOX Forever
Laat de gekleurde blokjes tegen elkaar wegkaatsen. Je bewegingsvrijheid is echter beperkt.
Bloxorz
Beweeg het blok door middel van de cursortoetsen over het veld en parkeer het in het gat aan het eind van het level.
Block Drop
Beweeg het juweel over de blokken (gebruik shift om over een blok te springen) en wel z, dat je ze wegspeelt en eindigt op het schaakblok.
Board Dots
Goed kijken en een gezonde dosis logica zijn vereist om deze ogenschijnlijk simpele puzzels op te lossen.
Boombot, deel 2
Bombardeer het poppetje naar de uitgang. Je hebt steeds maar een beperkt aantal bommen ter beschikking.
Caray Snake
Beweeg de slang door het doolhof, maar voorkom dat hij zijn eigen staart raakt. Niet gemakkelijk, want al etend wordt de slang langer en langer...
Caray Snake 2
De slang is terug! Hij eet zich weer lekker vol en wordt weer langer en langer...
Chat Noir
Maak de vakjes donker zodat de kat niet van het bord ontsnapt. Dat is eh... ni gemakkelijk.
Color Infection
Infecteer de gele balletjes met de bruine en de bruine met de gele. Dit alles met behulp van zwaartekracht en inzicht.
Colorfill
Kleur in elk level minimaal 80 % van het veld door horizontale en verticale lijnen te trekken. De bewegende voorwerpen proberen die te doorbreken.
Colourshift
Draai de buizen en verbind ze met elkaar, zodat de gekleurde punten oplichten en de leiding functioneert.
Cubrius
3D-kloon van Sokoban. Schuif de blokken steeds z, dat je het veld helemaal leeg speelt.
Cubeoban
Schuif de blokjes door middel van de muis naar de bolletjes met de corresponderende kleuren.
Cubor
Zorg dat alle kubussen op de vlakjes met de corresponderende kleuren geraken, uiteraard in zo weinig mogelijk 'moves'. Lijkt op Bloxorz.
Cursor*10
Geraak binnen 10 kansen (of: met 10 cursors) op de 16e verdieping. Bij elke nieuwe beurt waant de 'geest' van de vorige cursor nog rond. Gebruik die 'vorige' cursors slim, oftewel: werk samen met jezelf... Bijzonder spelletje!
   
Domino Pressure
Vind steeds het dominosteentje waarmee je de hele set stenen kunt laten omvallen. Blijven er steentjes staan, dan verlies je kostbare speelseconden.
   
Enough Plumbers
Door muntjes te verzamelen ( la Mario) creer je clones die zich simultaan voortbewegen. Dat betekent steeds puzzelen om het einde van het level (de vlag) te bereiken.
Farm Frenzy, deel 2
Run je eigen boerderij! Verzorg de dieren zodat je producten kan verkopen. Met het verdiende geld kan je de productiefaciliteiten  uitbreiden.
   
Freefall
Verwijder alle gekleurde blokjes van het speelveld. In elk level mag je telkens maar een beperkt aantal bewegingen maken.
Frog Leap
Probeer alle groene kikkers naar de andere kant te krijgen. Goed kijken, logisch nadenken, of gewoon eindeloos proberen...
Frog Mania
Vang de libelles door de kikkers schakels te laten vormen met hun uitgestoken tongen. Je hebt steeds 1 minuut speeltijd.
Fulfillment
Roosters vullen met blokken lijkt aanvankelijk eenvoudig, maar het wordt natuurlijk steeds moeilijker. Zeker doordat de klok meetikt.
Gridlock
Schuif met de grijze blokken zodat je het blauwe blok naar de uitgang dirigeert.
Gudeballs
Laat de balletjes in de schijven vallen door die rond te draaien en zorg dat in elk rad vier balletjes van dezelfde kleur zitten.
Hanoi Towers
In dit bekende spel moet je de toren in zijn geheel naar een andere stok verplaatsen, waarbij de grootste schijf telkens onderaan dient te liggen.
Hexiom
Fijne brainteaser. Verander alle blokken in geel door elk blok naast evenveel blokken te plaatsen als het aantal dat op het blok is aangegeven.
Hexiom Connect
Variant op 'Hexiom'. Schuif de puzzelstukjes z, dat de gekleurde staven met dezelfde kleur met elkaar in verbinding komen te staan.
HDOS Databank request 01
Gelijk de Puzzle Mode van Tetris Attack. Verwissel twee blokken op horizontale wijze en zorg dat er combinaties gemaakt worden blokken in dezelfde kleur.
   
Home Sheep Home, deel 2
Completeer de levels door de drie schaapjes veilig naar de overkant te brengen. Dat betekent puzzelen, proberen, en opnieuw.
I Love Traffic
Bedien de verkeerslichten en zorg ervoor dat het verkeer vlotjes kan doorstromen, en meer nog, dat er geen botsingen ontstaan!
Ice Breaker
Snijd op strategische plekken het ijs door zodat de ingevroren Vikingen richting boot schuiven en gered kunnen worden. Hoe minder moves, hoe meer punten.
Impasse
Minimalistisch puzzelspel en toch maximaal uitdagend. Dirigeer de witte bal naar het einde van elk level. De regels leer je gaandeweg.
Junk's Hanoi
De klassieke hersenkraker. Schuif met de blokken zodat je ze binnen maximaal 161 stappen rechtsonder krijgt.
Kikkersprong
Deze kikker zet je aan het denken: hoe moet je hem laten springen om alle stenen te laten zinken?
Lemmings
Was je ook zo gek op Lemmings vroeger? Dan word je dat ongetwijfeld opnieuw, bij het spelen van deze DHTML-versie!
Light Bot
Spelvariant van Lego Mindstorms. Programmeer de robot z, dat hij de blauwe vlakjes activeert. Zet daartoe de juiste instructies achter elkaar.
Lightshift
Zorg dat alle groene lampjes gaan branden door ze in verbinding te stellen met het blauwe vierkant.
Logistiek Spiel
In dit spel van de firma Dascher ben je logistiek manager en moet je ervoor waken dat alle pakketjes op de juiste plaats terechtkomen.
Liquid Measure
Dorstig? Dan is deze game iets voor jou. Vul alle potjes voor 100% met water, door goed te letten op de aangegeven capaciteit.
Now Boarding
In Now Boarding run je een vliegveld, waar drukte, hectiek en prikkelbare reizigers aan de orde van de dag zijn. Aan jou om alles in goede banen te leiden.
Odubang 2
Odubang is de nieuwste held in Stickman-land. Onder het motto 'click & try' moet je proberen hem schadeloos door de levels te loodsen.
Open Doors
Schuif het vierkantje naar het kruis. Door de deurtjes, die je wel of niet moet openen, wordt dat elk level een beetje moeilijker.
Orbox
Orbox is een vernuftig spelletje waarin je van A naar B moet zien te geraken door enkel rechte lijnen te maken.
Oshiro
Dit spelletje is min of meer gebaseerd op de bekende Towers of Hanoi-puzzel. Hier gaat het echter om gebouwen en kun je kiezen uit verschillende game modes en puzzels.
   
Pearls before swine
Pak om en om zoveel parels uit n rij als jij en je tegenstander willen. Doel is om de laatste parel aan je tegenstander te laten.
Phit
Schuif de blokken zo, dat ze precies in het gele vlak passen. In zo weinig mogelijk bewegingen natuurlijk.
Picross 2
Formeer afbeeldingen door de juiste vakjes in te kleuren. De cijfers aan de zijkanten geven aan hoeveel aaneengesloten vakjes er in die rij moeten staan.
Pictogrid
Klik op de pijltjes om de blokjes te verschuiven en wel z, dat je de linksboven getoonde figuur formeert.
Planarity
Schuif met de blauwe bolletjes, net zo lang tot er zich geen lijnen meer kruisen.
Platform Maze
Betreed de vlakken z, dat je binnen de tijdslimiet het eindpunt bereikt en alle normale vlakjes hebt weggespeeld.
Rocket Mania
Lanceer zo veel mogelijk vuurpijlen door de lonten met elkaar in verbinding te brengen. Het publiek zal je belonen met munten. Gebruik die munten om je vuurpijlen te upgraden, en vuur deze af voor extra punten.
   
Rocket Rescue
Red de astronauten door de raket correct te lanceren, rekening houdend met obstakels en met de zwaartekracht van de aarde.
Rotation
Klik in de figuur links om steeds een cirkel bolletjes tegelijk linksom te draaien en maak daarmee de figuur die rechts te zien is.
Samorost 1, deel 2
Prachtig gemaakt point-and-click-puzzelavontuur. De bedoeling is dat je een planeet van een botsing redt door die vanop een andere planeet een andere richting in te duwen.
  
Shuffle
Klik op de rode ballen en schiet ze met behulp van de linker muisknop naar de gele. Om te winnen moet je alle ballen van de tegenstander (computer)wegschieten.
  
Shift, deel 2, deel 3, deel 4
Niet zomaar een platformspelletje. Door de shift-toets draai je het speelveld om (boven wordt onder en andersom) en dat is cruciaal om levels op te lossen. Je wordt er bijna geshift van.
   
Shot
Schiet telkens - op n na - alle ballen van het plateau af. Goed kijken wat je doet, al is er ook nog een 'undo'-knop.
Silversphere
Het grijze balletje moet steeds in het blauwe dinges zonder in het water te plonzen. Puzzelen dus!
Sliding Block
Een irritante puzzel waar je wel even zoet mee bent. De opdracht: verwijder het rode blok!
Sloyd
Het kubusspel, dat zijn oorsprong in 1974 vindt, speel je hier in een flashy remake. 
Splash Back
Wacht tot de slijmbubbel beweegt en klik deze weg. Probeer op die manier zoveel mogelijk splash-combinaties te maken.
Stainted Glass
Schuif de schijven in het linker frame, en wel z, dat alle kleurvlakken met elkaar corresponderen.
Telescope Game
Gebruik de telescopen om het balletje in zo weinig mogelijk stappen in het zwarte gat te krijgen.
The I of It
De I is de T kwijt. Help jij die vinden? Door de specifieke vorm van de letter I als hoofdfiguur krijg je een puzzelplatformer als geen ander.
Thomas Was Alone
'Een minimalistisch spel over vriendschap en samenwerking'. Bereik de einddoelen door de blokken te laten samenwerken.
Tower Blaster
Verzamel zoveel mogelijk punten door de stenen van je toren in de juiste volgorde (van laag naar hoog) te rangschikken.
Truck Loader 2
Zet de kratten op de juiste plaats in de vrachtwagen. Let op: breekbaar waar! De grijparm bedien je met de muis.
Untangle
Schuif de lijntjes zo, dat er geen overlappingen zijn. Simpel... toch?
Virus 3
Laat het virus groeien door onderaan op het blokje te klikken met de meeste koppelingen aan het virus.
  Vaak gezocht
bejeweled bubbels schieten tetris super mario physics games topografie puzzelen schaken tegen de computer
  Aanraders
Impasse
The I of It
3 Slices
Coma
Bloxorz
Home Sheep Home 2
  Surfplaza Magazine
Test je topografie-kennis online

Laat Google raden wat je tekent

Retro gaming: online classic games spelen
Copyright Surfplaza.be, 2001-2020 Privacy policy & contact